Sanjam u bojama

Povodom samostalne izložbe Mirne Sišul  “Sanjam u bojama”

Galerija Toš Punat, od 17. kolovoza do 5. rujna 2017.

Umjetnost Mirne Sišul donosi vedrinu, unosi u prostor razigranu i tihu svečanost, zadovoljstvo i sreću koju smo svi ponekad doživjeli. Ta neobičnost i razigranost proizlazi iz dragih stvari kojima smo okruženi, iz rečenica i misli u koje je ona utkala svoju senzibilnost i maštanje koje želi podijeliti sa promatračem. Na njezinim slikama sve je spontano i neopterećujuće, puno ritma i zavodljivog plesa oblika. Poetske transformacije u suglasju imaginacije i sanjarenja bliske su nam, a preobražaj vidljivog nastaje u spletu intuicije, osjećaja i kreativnog nagona.

Suptilno stvarajući ona pušta crtež da slobodno teče, boju da se nameće, bez obzira na norme, pravila i kalupe. Stoga i nije čudno da se crtež i forme miješaju i nadopunjuju, da linija prolazi ispod, iznad, uokolo i usred plohe, da boja proviruje i nestaje, a detalji se javljaju iznenada uklopljeni ili sami sebi dostatni. Umjetnicu ne zabrinjava realnost, ni prepoznatljivost predmeta iako figurativno uporište, usprkos pojednostavljivanju i apstrahiranju motiva nikad u potpunosti ne napušta, već ga reinterpretira stvarajući svijet novih zakonitosti i odnosa. Taj blistavi i kreiran prizor građen je od šarenila. Crvene, zelene, žute i narančaste zajedno opisuju motiv i poput nemarnog dječjeg kolorita slažu se i isprepleću nemirne. Taj koloristički metež vješto je  sazdan, pun svjetlosti i pokreta. On se kreće ocrtavajući neobične perspektive nošene čudnim dimenzijama podređenim likovnosti, emotivnom značenju i igri. Lakoća i neposrednost jača iz bjeline podloge, podloge koje je neposredna i bliska. Taj element skice, brzine zapisa i maštanja posjeduje jednostavnost i bliskost, nemarnost koju ćemo podijeliti samo sa prijateljima i obitelji.

U njezinom slikarstvu nema ni traga neozbiljnosti, patvorenosti ili površnosti ono zauzima posebno mjesto unutar suvremenog i recentnog hrvatskog slikarstva. Njezine sretne misli oslikane vrtlogom autentičnog rukopisa uspijevaju stvoriti začudan, zavodljiv i prepoznatljiv stil kroz koji nam ona prenosi iskrenu dozu čistoće i nevinosti. Sagledavajući ga u svoj njegovoj sveukupnosti doživjet ćemo stvarnost na mnogo ljepši i osebujniji način, svijet u kojem je naglašena punoća boja te dobrota i iskrenost od koje smo i sami sazdani.

 

Jasna Rodin, mr. art.

Jasna Rodin, mr. art.

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

It’s all about colors – nova kolekcija

IT’S ALL ABOUT COLORS – FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul…

+

Dodaj slici malo boje, vol.2

Pozdrav, Evo nas opet u novom izazovu Dodaj slici malo…

+

Dodaj slici malo boje

Pozdrav svima, Dodaj slici malo boje ili “Bojanka za velike…

+

FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul

UMJETNOST SKROJENA U MODU – FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Strossmayerova 15A, HR-51000 Rijeka svaki dan uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 art@mirnasisul.com Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop