Pomisli i nek’ se desi

Povodom samostalne izložbe u Centru za kulturu Čakovec

od 07.12.2017. do 15.01.2018.

Stvaralački opus riječke umjetnice Mirne Sišul okarakteriziran je spontanošću i lakoćom izraza. Slike i crteži različitih formata nastaju kombiniranjem tehnika u suvremenoj, gotovo postmodernističkoj maniri koja njen rukopis čini osobitim. Višeslojni nanosi boja nenametljivo su upotpunjeni linearnim elementima i tekstualnim porukama šarmantnog i dopadljivog karaktera. Složenost slikarskih postupaka ipak ustupa mjesto iskrenoj jednostavnosti motiva koji pozivaju na intimnu i subjektivnu interpretaciju. Riječ je o slobodnoj ekspresiji koja isključuje bilo koji vid patvorene rigidnosti i proračunatosti.

Neovisno o tome je li riječ o temama iz predmetne stvarnosti, ili apstraktnim kompozicijama, rad Mirne Sišul je dosljedan i prepoznatljiv zbog svoje izvorne, neopterećene vedrine i zaigranosti. Kolorit je intenzivan, bogatih i vedrih boja, ali  platna nikada nisu prezasićena. Protutežu čine velike bijele plohe koje ostavljaju dojam prozračnosti.

Inspiraciju za ovo slikarstvo možemo pronaći u svakodnevnom životu i detaljima koji ga izgrađuju, no oni kroz već spomenutu igru i istraživanje bivaju preslikani na jedan novi način koji kod publike evocira sentimentalnost i priziva toplinu. Zapis prolaznog trenutka i emocija koje iz njega proizlaze. Jedan od navedenih, sasvim uobičajenih, ali ujedno i neizostavnih elemenata koji se zrcali kroz rad slikarice je glazba. Ton, boja i vibracija očituju se kroz sinestezijsko djelovanje kao ritmičko nizanje obojenih ploha i linija, a ponekad i kao prepoznatljivi stih iz pop kulture.

Spomenuto slikarstvo, iako je u svojoj biti višeslojno i kompleksno, ne iziskuje od promatrača opterećenost tumačenjem niti formalnom analizom. Ono što je za recepciju istog nužno jest predanost i otvorenost doživljaju djela koje, ovisno o individualnim senzibilitetu, dopušta stvaranje višestrukih razina značenja na osnovi impresije.

 

Tanja Karas

Tanja Karas

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Privatni Art & wine event

Privatni Art&wine event kao team building, rođendanska proslava, godišnjica… samo…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn