UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PASTELNI TONOVI

NASTAVAK 13. ***UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PASTELNI TONOVI***

 

za prethodni nastavak UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: LJUBIČASTA

 

Pastelna paleta sastoji se od tonova koji su razrijeđeni bijelom pa im je tako intenzitet nježniji i mekši. Njihov vizualno-psihološki doživljaj nas umiruje, a interijeri obojani pastelnim tonovima odišu svježinom.

Pastelni tonovi imaju niz prednosti pa su zato česti odabir pri dizajnu interijera. Svijetle nijanse žute, plave, zelene i druge boje sličnog raspona moguće je koristiti u svim prostorijama. One čine unutrašnjost mirnom, sofisticiranom i prozračnom.

Elegantan, profinjen i topli ugođaj koji dobijete u interijeru možete kombinirati sa neutralnim podlogama, prirodnim materijalima kao i modernim komadima namještaja. Pastelno roza u kombinaciji sa tamno sivim namještajem može stvoriti sofisticiran i elegantan interijer pun topline.

S obzirom na svoja svojstva pastelni tonovi su dobra rješenja za malene prostorije kao što su to hodnik ili kupaonica. Oni će se na primjenom pastelnih tonova učiniti vizualno većim i svjetlijim.

Za sobe s prozorima okrenutim prema sjeveru, bolje je odabrati tople pastelne tonove, poput žute ili roze. Za južnu stranu prikladni su hladni pastelni tonovi, poput plave, mente ili lavande.

Pastelne tonove smo navikli gledati u dječjim sobama, no oni izgledaju dobro i u spavaćoj sobi ili dnevnom boravku. Možete ih nanijeti na sve zidove ili se poigrati detaljima te će se odlično uklopiti u sve stilove uređenja interijera. Stvaraju atmosferu smirenosti i tišine, pogodnu za opuštanje i odmor.

Upotreba pastelnih tonova u interijeru omogućava vam da prostor napunite svjetlošću, učinite ga prostranijim i ugodnijim za boravak.

Odlučite li se za neku promjenu i dinamičniji interijer, pastelnim tonovima možete dodati intenzivnije detalje kao što su to slike, tapete, tekstil ili neki komad namještaja i tako postići kontrast i sklad.

„Dajemo ono što imamo da pokažemo da nam je stalo. A onda svi dijelimo radost.“

Iz filma „A Boy Called Christmas“.

Za Vas odabrala Zorica Radojčić   dio M.S. tima

za prethodni nastavak UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: LJUBIČASTA

 

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Novinarska nagrada za najbolji proizvod- Design district 2023.

Tijekom studenog 2023., točnije od 23.-25.11.2023. sudjelovali smo kao izlagači…

+

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn