UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: ŽUTA

NASTAVAK 11. ***UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: ŽUTA***

 

Za prethodni nastavak kliknite ovdje: UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PLAVA

Žuta je boja optimizma, energije i privlači pažnju. To je topla boja koja se povezuje sa suncem i potiče sreću, budnost, energičnost i komunikativnost.

To je najstimulativnija boja koju ljudsko oko primjećuje te se zato i često upotrebljava za naglašavanje i isticanje određenih detalja i dijelova prostorije.

Iako smo sada tu nabrojali sve pozitivne strane žute boje, ima ona i onih negativnih. Sa tom bojom treba biti oprezan u interijerima. Stavite li je u svoj prostor previše ona može biti iritantna i frustrirajuća, do toga da će te od određenih žutih tonova osjetiti zamor očiju, teže čitanje i koncentraciju.

Zbog puno pozitivnih, ali i negativnih karakteristika žute boje ne treba je izbjegavati, već iskoristiti sve njezine prednosti. Ako niste sigurni kako je kombinirati svakako potražite savjet nekog od dizajnera interijera.

Žuta boja nije dobra za spavaće sobe koristite li je kao veliku površinu zida, dok je žuti akcenti i detalji čine ugodnom i opuštajućom. Kako to izgleda u prostoru možete vidjeti na stranicama Green Frame Ville, za čije je uređenje zaslužna Mirna. Interijer nikoga ne ostavlja ravnodušnim. Povratne informacije gostiju te vile u proteklih pet godina koliko vila posluje, uvijek su pozitivne te je opet biraju za svoj odmor.

 

Žuta boja je idealna za kuhinjske prostore. Ona tom prostoru daje svježinu i čistoću, a pun pogodak je u kombinaciji sa bijelom i tamno-sivom, koja joj daje eleganciju i profinjenost. Upravo je i kombinacija sunčane žute i sive glavni trend zadnjih godina.

 

Pastelni tonovi žute djeluju smirujuće, dok se sa intenzivnim tonovima žute poigrajte samo na detaljima. Njih odlično možete kombinirati sa zelenom, npr. biljem.

Kontrast žute i zelene daje zanimljivost i dinamičnost prostoru, a upravo su te prirodne boje i najugodnije.

Žuta boja odlično funkcionira u dnevnom i radnom prostoru. Dodatak žute daje energičnost i osjećaj pozitive oko vas.

Možete je kombinirati sa mnogim drugim bojama te se dobro uklapa u sve stilove uređenja od klasičnog preko industrijskog do modernog. Radni prostori često znaju biti jednobojni i monotoni. Probajte u njih ubaciti žutu policu za knjige ili registratore, žuti art print velikog formata ili žutu stolicu i bingo! Nema više monotonije.

Žuta boja je idealna za prostore koji se nalaze na sjevernoj strani, sa manjkom prirodne svjetlosti, kao što su predvorja i hodnik.

Žutu boju volite ili ne, ali vam svakako preporučamo žute akcente u interijeru i sigurni smo da će se odlično uklopiti u vaš prostor.

Svaki blog završimo poticajnim citatom, a danas vam preporučamo jedan mali eksperiment.

Vani je sivilo i često pada kiša. Pri izlasku uzmite kišobran „Žuto je nebo“ i javite nam je li unio energiju i pozitivu u vaš dan.

 

Za Vas odabrala Zorica Radojčić   dio M.S. tima

za prethodni nastavak kliknite na UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PLAVA

za slijedeći nastavak kliknite ovdje: UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: LJUBIČASTA

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Novinarska nagrada za najbolji proizvod- Design district 2023.

Tijekom studenog 2023., točnije od 23.-25.11.2023. sudjelovali smo kao izlagači…

+

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn