UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: ZELENA

NASTAVAK 9. ***UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: ZELENA***

 

za prethodni nastavak UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: CRVENA

Zelena je boja optimizma, osvježenja, zdravlja, blagostanja, najugodnija boja za oči, stvara ravnotežu i opušta.

Zelena boja predstavlja široki spektar nijansi boja te je odličan izbor za interijere.

Želite li u svom prostoru dobiti vizualno topliji dojam zelenoj boji dodaje se veći omjer žute boje, a želite li dobiti hladniji efekt zelenoj se dodaje hladna plava boja. I zato kada govorimo o ovoj boji potrebno je točno definirati kakav vizualni dojam želimo postići od prostora i koji ton zelene onda koristimo. Držite se tonske skale koju ste definirali da ćete koristiti.

Hladniji plavozeleni tonovi idealni su za prostore u kojima se odmarate i opuštate kao što su spavaća soba i dnevni boravak. Zbog svog opuštajućeg vizualnog doživljaja to je boja koja se koristi i u bolničkim prostorijama te centrima za opuštanje.

Zelena boja u svim svojim nijansama je boja koja nas vezuje uz prirodu, a u naše domove i životne prostore unosi mir i sklad.

Želite li „unijeti“ prirodu u svoju spavaću sobu onda je tamnozelena u kombinaciji sa smeđim, zemljanim tonovima idealna za to.

Tamnozelene nijanse u kombinaciji sa pastelnim i nježnim rozim tonovima danas su jako popularni i savršeno odgovaraju stvaranju modernog i stilskog interijera.

Zbog svoje jednostavnosti zelena je idealna za kombiniranje s drugim bojama, a možete je koristiti kao boju za zid, namještaj i na detaljima. Pripazite samo u kojoj mjeri ih kombinirate s drugim bojama i na sklad.

 

Tapecirani namještaj i drugi tekstilni elementi mogu se danas na tržištu pronaći u raznim zelenim nijansama. Neizostavan zeleni detalj u vašem domu su biljke koje su uvijek nepogrešiv izbor za dekoriranje unutarnjeg životnog prostora.

Tamnozeleni zidovi u vašem dnevnom boravku odlično će izgledati poigrate li se s oker i plavim detaljima.

U kuhinji je zelena česta i to u svim nijansama te se odlično nadopunjuje sa bijelom bojom, no svakako ni sa zelenom ne treba pretjerivati.

Nježno zelene nijanse često se koriste u dječjim sobama u kombinaciji sa plavom i ljubičastom bojom lavande. Svijetle žutozelene nijanse djeluju toplo i ugodno za dječju igru.

 

„Čuvajmo Zemlju i prirodu na njoj, jer ih nismo naslijedili od svojih djedova i očeva, nego smo ih posudili od svojih potomaka.“

Poglavica Bik Koji Sjedi

 

Za Vas odabrala Zorica Radojčić  dio M.S. tima

za prethodni nastavak UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: CRVENA

za slijedeći nastavak UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PLAVA …kliknite ovdje

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Privatni Art & wine event

Privatni Art&wine event kao team building, rođendanska proslava, godišnjica… samo…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn