USVOJITE TEORIJU BOJA ZA POTPUNI SKLAD INTERIJERA: TEKSTURE

NASTAVAK 7. *** TEKSTURE***

za prethodni nastavak SKLAD kliknite ovdje

 

Osnovno svojstvo površine su teksture. Kada govorimo o teksturama onda tu općenito mislimo na vizualna i taktilno obilježja nekih tvari ili površine nekog tijela.

U prostoru je dobro kombinirati više tekstura i različitih materijala kako bi postigli kontrast i dinamičnost u prostoru. Koristite li iste ili veoma slične teksture u svome prostoru dobit ćete monotoniju.

Drvo je jedan od najčešćih materijala koji se javlja u našim interijerima.

Njegova prednost je ta što u svakom prostoru djeluje dobro, a istovremeno nam daje osjećaj topline i udobnosti te se savršeno kombinira sa svim ostalim teksturama i materijalima.

Mnogi stilovi u uređenju interijera od skandinavskog, rustikalnog pa sve do industrijskog preferiraju drvo, a njegova kombinacija sa kontrastnim teksturama i materijalima dati će prostoru moderan izgled s dozom luksuza.

U industrijskom stilu uređenja interijera prevladava sivi beton na podu, zidovima pa i na stropu. Takav prostor je hladan i svakako ga treba naglasiti nekim toplim elementom i različitom teksturom. Na samo jedan zid u takvoj prostoriji možete staviti tapetu. One se izrađuju individualno po mjeri, vašim željama ili ovisno o podlozi na koju se postavlja. Ona će vaš prostor učiniti toplim i ugodnim mjestom za boravak.

Kod uređenja bilo kojeg interijera ne zaboravite na praktičnost i funkcionalnost materijala koje koristite.

Upravo zato u našoj ponudi možete pronaći više vrsta tapeta ovisno o tome u koji ih prostor želite staviti.

Kao i drvo, tako je i kamen jedan od građevinskih materijala koji se koristio već od samih početaka u arhitekturi. Bez obzira koristite li mramor, vapnenac, granit ili bilo koju drugu vrstu kamena tu se možete poigrati završnom obradom i kod svakog od njih izvući maksimum od teksture. Na vama je da odaberete želite li kamen ostaviti u što prirodnijem obliku, bez pretjerane obrade same teksture ili ćete ga polirati, brusiti ili četkati. Svakako se tu opet vratite na praktičnost i funkcionalnost te teksture u interijeru u kojem ga koristite!

Svaki od njih je različit i poseban. U uređenju interijera daju dojam kvalitete i profinjenosti u prostoru. I kamen je element koji odgovara svim stilovima uređenja interijera. Kao i drvo to je prirodni materijal, ali za razliku od njega je prirodno hladan pa će tako i vašem prostoru dati vizualnu hladnoću. Još jedan od razloga zašto se ljudi teže odlučuju za korištenje kamena u svom prostoru je njegova čvrstoća kod obrade.

Suvremene tehnologije su i tom problemu doskočile pa danas možete pronaći umjetni tzv. dekorativni kamen. Takav kamen je jeftiniji i lakši za obradu, možete ga dobiti u svim željenim teksturama, oblicima pa i boji. Uskladite li ga u svom domu sa stilom uređenja interijera, dobit ćete eleganciju i profinjenost u svom prostoru.

Tu se sada poigrajte kontrastnim detaljima i elementima s kojima ćete unijeti toplinu u svoje životni prostor.

Teksture tekstila bude vizualni i taktilni osjet kod korisnika i nezaobilazan su dio svakog interijera. Koriste se kao podne i zidne obloge, tapecirani namještaj, zavjese i dekorativni predmeti. One će svakom prostoru dati šarm, dinamiku i toliko željenu toplinu prostora. Njihova prednost je ta što se danas na tržištu može naći veliki broj različitih i povoljnih tekstura pa ukoliko niste zadovoljni s onim što imate u svom prostoru, na jednostavan i brz način to možete promijeniti. Birajte teksture i materijale koji su prirodni, ugodni pri dodiru sa kožom, otporni na habanje i često pranje, a ugodni vašem oku i stilski usklađeni sa ostatkom interijera.

U skandinavskom stilu uređenja interijera prevladava bijela, dodatkom različitih tekstura i detalja razbijate monotoniju i nedostatak boje. Za svaki prostor kažu da je dodatak umjetničke slike, art printa ili tapete ono što zaokruži cijelu vašu osobnu priču u interijeru. Imate li sliku velikog formata ona će biti dovoljna na jednom zidu, ali ako je slika manjeg formata, onda grupirajte više takvih slika na jedan zid. Dodatak ukrasnih jastuka, rasvjete ili prirodnog bilja u prostoru dobit ćete ugodan prostor za život.

 

„Život nije trka, već putovanje u kojem treba uživati,

na svakom koraku.“

nepoznat autor

 

Za Vas odabrala Zorica Radojčić, dio M.S. tima

za prethodni nastavak SKLAD kliknite ovdje

za slijedeći nastavak …UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: CRVENA kliknite ovdje

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Privatni Art & wine event

Privatni Art&wine event kao team building, rođendanska proslava, godišnjica… samo…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn