USVOJITE TEORIJU BOJA ZA POTPUNI SKLAD INTERIJERA: KONTRAST

NASTAVAK 5. *** KONTRAST***

za prethodni nastavak NEUTRALNE BOJE kliknite ovdje

 

Kada govorimo o kontrastu u interijeru, onda tu mislimo na suprotnosti, različitosti koje možemo u svojim životnim prostorima postići teksturama, bojama i oblicima. Poznavanje osnovnih načela teorije oblikovanja i uređenja prostora, svakom prostoru možete dati dodatnu vrijednost.

 

 

Zašto kontrast u vašem prostoru?

Prostor bez kontrasta je monoton. Kontrasti ga čine zanimljivijima i dinamičnijima. Na taj način probudit ćete pozitivu i naglasiti prednosti svojeg prostora.

Interijer u kojem su svi elementi i detalji jednako naglašeni čine se pomalo usporenima i ne poticajnim. Ako u takvom prostoru kombinirate dvije kontrastne boje dobit ćete poseban vizualni efekt i naglašenost na dinamici. Recimo u prostoru kojim dominira siva boja koja je mirna, elegantna, ozbiljna i potpuno neutralna dozvoljava vam čitav spektar boja kojim će doći do izražaja, a odličan kontrast s njom postižete crvenom, žutom i narančastom (naš omiljeni kontrast su siva i žuta).

Siva boja odlična je pozadina za umjetničke slike, art printeve ili vašu malu osobnu galeriju.

Prostor u kojem dominira bijela boja djeluje smireno i skladno, ali intervencijom bojom djeluje zanimljivije. Možete naglasiti samo jedan zid tamnijom bojom, tapetom ili art printom jakih boja. To je dobro rješenje, jer od vas ne očekuje veliki financijski izdatak, jednostavno je za izvedbu, a prostor će dobiti novu snagu.

Izbor boja određuje izgled, ali i atmosferu svakoga prostora. Svakako imajte na umu koja je namjena prostorije koju uređujete, svijetlost i što želite postići u tom prostoru. Je li to oaza za odmor, kreativni kutak ili poslovni prostor.

Kako bi stvorili skladan dom u kojem ćete se osjećati ugodno i pozitivno, jedinstvenog izgleda i vrhunske kvalitete ključno je izabrati ono što vama odgovara i što prepoznajete kao svoj životni stil.

Dajte svom interijeru osobnost.

 

„Ja nemam neke posebne talente. Samo sam jako radoznao.“ 

Albert Einstein

Za Vas odabrala Zorica Radojčić 🙂 dio M.S. tima

za prethodni nastavak NEUTRALNE BOJE kliknite ovdje

za slijedeći nastavak SKLAD kliknite ovdje

 

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Art & wine slikarska radionica jesen 2022, vol.2

I drugi rujanski Art & wine event dogodio se u…

+

Art & wine slikarska radionica jesen 2022, vol.1

S dolaskom rujna organizirana su dva slikarska Art&wine eventa u…

+

Art & wine slikarska radionica ljeto 2022, vol.2

Dana 04.07.2022. u večernjim satima u kreativnom vrtu Mirne Sišul,…

+

UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PASTELNI TONOVI

NASTAVAK 13. ***UREĐENJE INTERIJERA DODATKOM BOJE: PASTELNI TONOVI***   za…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Strossmayerova 15A, HR-51000 Rijeka svaki dan uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

Tečaj: 1€ = 7.53450 kn