USVOJITE TEORIJU BOJA ZA POTPUNI SKLAD INTERIJERA: KONTRAST

NASTAVAK 5. *** KONTRAST***

za prethodni nastavak NEUTRALNE BOJE kliknite ovdje

 

Kada govorimo o kontrastu u interijeru, onda tu mislimo na suprotnosti, različitosti koje možemo u svojim životnim prostorima postići teksturama, bojama i oblicima. Poznavanje osnovnih načela teorije oblikovanja i uređenja prostora, svakom prostoru možete dati dodatnu vrijednost.

 

 

Zašto kontrast u vašem prostoru?

Prostor bez kontrasta je monoton. Kontrasti ga čine zanimljivijima i dinamičnijima. Na taj način probudit ćete pozitivu i naglasiti prednosti svojeg prostora.

Interijer u kojem su svi elementi i detalji jednako naglašeni čine se pomalo usporenima i ne poticajnim. Ako u takvom prostoru kombinirate dvije kontrastne boje dobit ćete poseban vizualni efekt i naglašenost na dinamici. Recimo u prostoru kojim dominira siva boja koja je mirna, elegantna, ozbiljna i potpuno neutralna dozvoljava vam čitav spektar boja kojim će doći do izražaja, a odličan kontrast s njom postižete crvenom, žutom i narančastom (naš omiljeni kontrast su siva i žuta).

Siva boja odlična je pozadina za umjetničke slike, art printeve ili vašu malu osobnu galeriju.

Prostor u kojem dominira bijela boja djeluje smireno i skladno, ali intervencijom bojom djeluje zanimljivije. Možete naglasiti samo jedan zid tamnijom bojom, tapetom ili art printom jakih boja. To je dobro rješenje, jer od vas ne očekuje veliki financijski izdatak, jednostavno je za izvedbu, a prostor će dobiti novu snagu.

Izbor boja određuje izgled, ali i atmosferu svakoga prostora. Svakako imajte na umu koja je namjena prostorije koju uređujete, svijetlost i što želite postići u tom prostoru. Je li to oaza za odmor, kreativni kutak ili poslovni prostor.

Kako bi stvorili skladan dom u kojem ćete se osjećati ugodno i pozitivno, jedinstvenog izgleda i vrhunske kvalitete ključno je izabrati ono što vama odgovara i što prepoznajete kao svoj životni stil.

Dajte svom interijeru osobnost.

 

„Ja nemam neke posebne talente. Samo sam jako radoznao.“ 

Albert Einstein

Za Vas odabrala Zorica Radojčić 🙂 dio M.S. tima

za prethodni nastavak NEUTRALNE BOJE kliknite ovdje

za slijedeći nastavak SKLAD kliknite ovdje

 

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Privatni Art & wine event

Privatni Art&wine event kao team building, rođendanska proslava, godišnjica… samo…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn