Dijalog 3 u Ericssonu Nikola Tesla Zagreb

U zagrebačkoj Galeriji ETK – Galerijski prostor u Ericssonu Nikoli Tesli , od 27. ožujka do 26. travnja 2013. otvorena je izložba „Dijalog“ – Nakon izložbi u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u travnju 2012. te u pulskoj Galeriji Milotić početkom ove godine, to je treće zajedničko predstavljanje Mirne Sišul i Elvisa Bertona.

Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva, a poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka.

Iz kritičkog osvrta Vedrana Šilipetra  u Glasu Istre:
Mirna Sišul, slikarica koja već neko vrijeme njeguje infantilistički izraz jarkih akcenata, u potpunom je srazu i istovremeno u apsolutnom skladu s monokromnim Bertonovim skulpturama modernističke provencijencije čiji izraz također graniči s dječjim, odnosno ciljano infantilistički orijentiranim rukopisom.

Slikarstvo Sišul jest nepatvoreni čin u kojem dominira mrlja, ali i skicoidni neidentificirani kvazigeometrijski nepravilni oblici čija suština zadire u spektar nonsensa i dječjeg izraza. Topli tonovi emaniraju iz finalne bjeline, konačne patine bjeline podsliku daju prostora da suvereno diše i izlazi iz drugog plana.  A upravo je bjelina ono što skladno i sugestivno komunicira s Bertonovim vertikalama koje neodoljivo podjećaju na stilizirane čemprese i drveće, općenito njegov čest lajtmotiv. Njihova izričita vertikala sustavno i analogno prati mrlje cijeđenja boje slikaričinih radova, a koje slikama daju tašistički štih i neformalni ton…

Postav izložbe:

 

Nekoliko fotografija:

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

It’s all about colors – nova kolekcija

IT’S ALL ABOUT COLORS – FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul…

+

Dodaj slici malo boje, vol.2

Pozdrav, Evo nas opet u novom izazovu Dodaj slici malo…

+

Dodaj slici malo boje

Pozdrav svima, Dodaj slici malo boje ili “Bojanka za velike…

+

FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul

UMJETNOST SKROJENA U MODU – FASHION BOUTIQUE by Mirna Sišul…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Strossmayerova 15A, HR-51000 Rijeka svaki dan uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 art@mirnasisul.com Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop