Dijalog 3 u Ericssonu Nikola Tesla Zagreb

U zagrebačkoj Galeriji ETK – Galerijski prostor u Ericssonu Nikoli Tesli , od 27. ožujka do 26. travnja 2013. otvorena je izložba „Dijalog“ – Nakon izložbi u Galeriji Juraj Klović u Rijeci u travnju 2012. te u pulskoj Galeriji Milotić početkom ove godine, to je treće zajedničko predstavljanje Mirne Sišul i Elvisa Bertona.

Dvoje umjetnika povezuje infantilni slikarski izraz inspiriran dječjim radovima, kombinacija stiliziranog crteža, grafizma i slikarstva, a poveznicu u njihovom stvaralaštvu čini kombiniranje materijala i višeslojnost slikarskog postupka.

Iz kritičkog osvrta Vedrana Šilipetra  u Glasu Istre:
Mirna Sišul, slikarica koja već neko vrijeme njeguje infantilistički izraz jarkih akcenata, u potpunom je srazu i istovremeno u apsolutnom skladu s monokromnim Bertonovim skulpturama modernističke provencijencije čiji izraz također graniči s dječjim, odnosno ciljano infantilistički orijentiranim rukopisom.

Slikarstvo Sišul jest nepatvoreni čin u kojem dominira mrlja, ali i skicoidni neidentificirani kvazigeometrijski nepravilni oblici čija suština zadire u spektar nonsensa i dječjeg izraza. Topli tonovi emaniraju iz finalne bjeline, konačne patine bjeline podsliku daju prostora da suvereno diše i izlazi iz drugog plana.  A upravo je bjelina ono što skladno i sugestivno komunicira s Bertonovim vertikalama koje neodoljivo podjećaju na stilizirane čemprese i drveće, općenito njegov čest lajtmotiv. Njihova izričita vertikala sustavno i analogno prati mrlje cijeđenja boje slikaričinih radova, a koje slikama daju tašistički štih i neformalni ton…

Postav izložbe:

 

Nekoliko fotografija:

Pratite me na Instagramu

Mirnin blog

Poslovni pokloni by Mirna Sišul

Art print u limitiranoj kolekciji Mirne Sišul riječka priča ili…

+

Art & wine event – slikarska radionica, studeni 2022.

Drugi art & wine event u studenom, točnije slikarska radionica…

+

Art & wine event – radionica izrade nakita, studeni 2022.

Art & wine event u studenom započeli smo sa radionicom…

+

Privatni Art & wine event

Privatni Art&wine event kao team building, rođendanska proslava, godišnjica… samo…

+

Kontaktirajte Mirnu Sišul

Mihanovićeva 16, HR-51000 Rijeka Ponedjeljak - petak od 08:00-16:00. Izvan radnog vremena uz prethodni dogovor telefonom +385 91-76-05-777 [email protected] Poštaljite upit preko weba Pratite Mirnu na njenoj Facebook stranici
Mirna Sišul Online Shop
Mirna Sišul Online Shop

Mirna Sišul Online Shop

1€ = 7.53450 kn